Despre Rafting

Rafting-ul este o activitate recreativa, anume navigare (plutire) cu barca pe ape curgatoare. Denumirea provine de la numele englezesc pentru pluta: raft.
Este un sport in natura, sport acvatic, de obicei de echipa, in echipe de doua sau mai multe persoane.

Rafting-ul este o activitate foarte potrivita pentru team-building-uri, grupuri, familie si prieteni. Intareste conexiunile, imbunatateste cunoasterea reciproca si cooperarea dintre membri.

Acest sport este foarte benefic in dezvoltarea personala, poate produce multe efecte benefice pe mai multe niveluri. Pe langa nivelul fizic, sportiv, care imbunatateste coordonarea motrice, tonifierea musculara, etc., practicantii se bucura de frumusetea naturii, iau contact direct cu natura, cu natura salbatica, ii descopera frumusetile, provocarile si educa respectul pentru natura.
Toate participa la dezvoltarea personala, emotionala, inteligenta, coordonarea cu ceilalti membri ai echipajului, cunoasterea mai profunda a partenerilor.
Apoi acceptarea provocarii si auto-depasirea intaresc curajul, caracterul, increderea.
Totul se combina intr-o activitate distractiva, endorfinele dau o stare de bine, aventura este una de neuitat.
Unii spun ca este un sport extrem, pentru ca poate fi practicat si in conditii crescute de risc, dar noi, la Wild Rafting Adventure, oferim rafting de agrement, recreativ, pentru niveluri de pregatire incepator si mediu.

Nu ne propunem niveluri sporite de risc, motto-ul nostru este „Siguranta si Distractie” – „Rafting must be safe and fun„!

Aventura rafting
Rafting, sport, natura, aventura

Mai multe despre echipament, conditii

Ambarcatiunile cel mai des folosite in acest sport, sunt in zilele noastre barci gonflabile realizate din materiale foarte rezistente, potrivite pentru orice obstacol, cu multiple sisteme de siguranta, care ofera si un atare confort.

Avem echipament de protectie adecvat pentru toti membrii:
– costume din neopren
– casti de protectie
– veste de siguranta
– incaltaminte de protectie, confort
– padele potrivite
– echipament, materiale de interventie, prim-ajutor, salvare, nu in ultimul rand ghidul autorizat si experimentat ( subsemnatul, Adi Constantinescu 🙂 )

Rafting-ul il practicam pe ape curgatoare, pe rauri, ape placut repezi, cu zone placut surprinzatoare, interesante.

Nivelul de dificultate este 1-3 – potrivit pentru persoane cu nici o experienta/experienta medie, pana la cativa stropi, fara pericol deosebit.

Trasee propuse, despre turele noastre de rafting

Baza noastra este la 170 KM de Bucuresti, in Nehoiu, Buzau. Aici avem un traseu de apa, pe raul Buzau, foarte potrivit pentru incepatori/nivel mediu, cu zone de apa rapida, interesante, alternate cu sectoare de apa linistita, pentru recuperare.
Turele le organizam de obicei la sfarsitul de saptamana, in week-end, dar in functie de posibilitati, si cereri, putem efectua si in timpul saptamanii. Este nevoie de echipe de 6-24 persoane ca sa facem o tura interesanta.
Cei care stiu sa inoate pot face si cateva sarituri si inot in apa racoroasa a raului.

Pentru aventura noastra, nu este necesara o conditie fizica deosebita, ci sunt potrivite pentru aproape intreaga familie. Noi dorim sa ramaneti cu o amintire frumoasa, una dintre cele mai placute aventuri ale vietii, si sa reveniti la noi cu drag.

Sunt posibile trasee si pe alte rauri: Arges, Jiu, Cerna.

Va astept sa-mi dati un telefon, sa facem o echipa, si sa ne vedem pe apa!